top of page
Original_edited_edited.png

"Be genuine.....Ecogenuine"

FÖRETAGET

Ecogenuine är en genuint klimat- och miljövänlig hud- och hårvårdsshop. Därför erbjuder vi enbart zero-waste produkter där mängden avfall, klimat- och miljöpåverkan minimerats. I praktiken innebär det att våra produkter kommer i 100% komposterbara emballage fria från plast. Även produktinnehållen är helt ekologiskt nedbrytbara och innehåller inga skadliga kemikalier. Produkttillverkarna köper inte in råvaror från mellanhänder utan bedriver rättvis handel och engagerar sig i hållbara odlingsprojekt. Tillverkningen sker för hand i Frankrike respektive Nya Zeeland. Den sistnämnda har ett lager i Storbritannien till vilka produkterna skeppas i fartyg dit. Produktemballagen är ett särskilt framtaget komposterbart och ekologiskt nedbrytbart papper. Även tryckfärgen på emballagen är ekologiskt nedbrytbar. Observera att detta inte gäller papper i din omgivning generellt. För att undgå plastemballage kommer produkterna i fast form. Detta gör även att en enorm mängd vatten sparas jämfört med flytande produkter som oftast innehåller stora mängder vatten.  Förutom det blir även transporterna mer klimatvänliga då mängden volym och vikt minskar. De flesta av produkterna räcker också vanligtvis 2-5 gånger längre än en motsvarande flaska.  Ecogenuine levererar produkterna till dig i wellpapp tillverkad 100% återvunnet papper och som självklart kan återvinnas igen. Detta gäller även eventuella stötemballage. Lådan försluts med papperstejp tillverkad av 60% biobaserat material utan lösningsmedel. Även våra adressetiketter är i tillverkade av återvunnet papper. Ecogenuine skickar aldrig beställningar i onödigt stora lådor, följesedlar i papper eller onödiga reklamblad. På så vis minskas mängden avfall ytterligare, både för företaget, dig som kund och mest av allt i miljön. För att hålla antalet transporter nere uppmanar vi även dig som kund att använda produkterna sparsamt och att hellre göra en stor beställning än flera små. Ecogenuine tycker hud- och hårvård ska vara enkelt men inte kosta klimat och miljö. 

VÅRA PRODUKTER

Våra produkter är 100% vegetabiliska och förnybara källor innehåller inte parabener, silikoner, palmolja eller ingredienser från icke hållbara eller oetiska odlingar. En del av våra produkter är ekologiska, se respektive produkt, dock kommer övriga produkter kommer från helt förnybara källor har en mycket låg eller neutral klimatpåverkan. Produkterna kommer i fast form men ska inte förväxlas med tvål då de inte innehåller ingredienser som finns i tvål. Istället är de är baserade på mineraler, kokosolja, kakaosmör och essentiella oljor. Det innebär till exempel att tensiden i kokosoljan utvinns för schampo eller fettsyrorna i kakaosmöret för lotion. Barerna håller sig fräscha tack vare att de innehåller ämnen som i grunden är antibakteriella. Den fasta formen gör dem både dryga och prisvärda. Ungefär hälften av vårt sortiment av schampo är sulfatfria och står angivet bredvid produkten. Övriga schampo innehåller ett mildare sulfat framställt ur kokosolja och benämns Sodium coco-sulfate. Det finns ännu ingen forskning som visar att sulfater är skadliga för håret men då många ändå föredrar sulfatfritt erbjuder vi därför sulfatfria schampon. Självklart är våra produkter inte testade på djur, varken slutprodukt eller separata ingredienser. 

VEM ÄR JAG?

Ecogenuine startade sommaren 2020 av Anna Tenggren. Idén till en plastfri hud- och hårvårdsshop föddes i takt med mängden plastförpackningar som aldrig verkade ta slut i den egna plaståtervinningen. Trots stort utbud av ekologiska hud- och hårvårdsprodukter så kändes det inte särskilt miljövänligt med tanke på mängden plastavfall de resulterade i. Oroandes för mina barns framtid och ivrig att göra något tänkte jag att det måste gå att hitta hud- och hårvårdsprodukter som ger betydligt mindre avfall efter sig. Efter lite research och testande fann jag två fantastiska märken. I början var jag skeptiskt då jag hade testat en hel del olika schampobarer tidigare som påminde om tvål och lämnade håret klibbigt. Men, så positivt överraskad jag blev! Dessa ville jag dela med mig av som ett steg att minska mängden plast och annat avfall i världen. Jag bestämde mig därför att öppna en genuint miljövänlig shop som inte bara säljer ekovänligt innehåll utan också ekovänligt emballage och där störta möjliga hänsyn till klimat- och miljö tagits hela vägen.  

bottom of page